top of page

Tamponi za tampon tisak

Tampon jastučić je dio stroja za tampon tisak koji fizički prenosi boju od klišeja do predmeta na koji se tiska. Izrađen od specijalnog silikona, može imati različite oblike i veličine, ovisno o predmetu na koji se tiska. Postavlja se na drvenu ili aluminijsku bazu namijenjenu umetanju u različite strojeve. Materijal od kojeg je napravljen daje mu specifična svojstva, zbog čega tampon jastučić postaje dugoročna potpora u tisku jer je otporan na trganje gledano s mehaničkog stajališta, a s kemijske strane je otporan na tvari i kemikalije sadržane u otapalima i tintama. Stoga ga je moguće ponovno koristiti nekoliko puta jer njegov oblik i tvrdoća, čak i kada je podvrgnut pritisku, ostaju stabilni zahvaljujući elastičnosti materijala. Tampon jastučići, uz svojstvo što mogu potpuno otpustiti tintu, također su jednostavni za čišćenje, čime se smanjuje potreba za održavanjem.

Cilindrični tamponi za tampon tisak | Tiskar CEH Zagreb

Tamponi za tampon tisak Comec

Općenito, okrugli / cilindrični tampon jastučići prikladni su za tisak predmeta ravne površine sa zakrivljenim dijelovima. Isporučuju se na drvenoj bazi debljine 10 mm.

Linearni tamponi za tampon tisak | Tiskar CEH Zagreb

Općenito, linearni jastučići za tampon tisak se koriste za dugačak i uski tisak na predmete, najčešće za tisak teksta ili grafičkih ukrasa. Isporučuju se na drvenoj bazi debljine 10 mm.

Kvadratni i pravokutni tamponi za tampon tisak | Tiskar CEH Zagreb

Tamponi za tampon tisak Comec

Općenito, kvadratni i pravokutni jastučići za tampon tisak se preporučuju za tisak kvadratnih i pravokutnih vizuala. Isporučuju se na drvenoj bazi debljine 10 mm.

Tamponi za tampon tisak: Product

Tamponi za tampon tisak Comec

bottom of page