top of page

Digitalni UV ink jet tisak

Digitalnim tiskom moguće je ispisivanje vizuala u koloru direktno na predmet. Tisak u gradijentima boje i prijelazi boja ne predstavljaju nikakav problem kod ove metode tiska. Digitalni tisak postaje sve popularnija metoda tiska promotivnih poklona. Kod digitalnog tiska, boje u digitalnoj pripremi pretvaraju se u CMYK vrijednosti. Prednost digitalnog ispisa je relativno brzi tisak u koloru / punoj boji, kao i tisak manjih naklada promotivnih proizvoda. Međutim, kod digitalnog tiska nije uvijek moguće pogoditi točne PMS boje kao što je to moguće u tampon tisku ili sitotisku. Boje sastavljene od CMYK-a mogu malo odstupati od PMS vrijednosti u paleti boja. 

Kvaliteta tiska je vrlo dobra, ali ovisi o udaljenosti ink jet glave pisača od predmeta. Pri razlikama najviše točke plohe na koju se tiska i najniže točke većoj od 5 mm kvaliteta tiska drastično opada. 

Digitalni UV ink jet tisak se koristi za predmete sa ravnim površinama dobre kvalitete.

Proizvodi na koje se najčešće tiska u digitalnom tisku su: plastične kemijske olovke, upaljači, USB stikovi, power bank rezervne baterije, notesi, rokovnici, tritan bočice za vodu.

U našoj tiskari koristimo vrhunski digitalni UV ink jet printer Mimaki 3040HG s CMYK, 2 laka i 2 bijele boje,  ali kako smo ranije napomenuli, posjedujemo i druge digitalne metode tiska  koje primjenjujemo kako bismo kvalitetno otisnuli odgovarajuće predmete, bilo koji vizual u koloru / punoj boji.

Digitalni tisak: Service
bottom of page